Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ДМИТРО ПАВЛЮК ПРИВІТАВ ЛАВРЕАТКУ МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ

Ксенія – старокутчанка, шестикласниця, водночас, лише другий рік, здобуває музосвіту у Кутській школі мистецтв. Буквально вчора Ксенія Семенчук повернулася з Болгарії. Повернулася з блискучою перемогою у Міжнародному фестивальному конкурсі «Славянски Вєнєц». Підтвердження цьому – диплом лавреатки I ступеня. У Кутській селищній раді юну співачку та її викладачку Ларису Чупринчук-Сахно з незаперечним успіхом привітав селищний голова Дмитро Павлюк, побажавши подальших сходжень на музичні олімпи.

У поїздці дівчинку супроводжували матуся, бабуся з дідусем та, звісно, духовна наставниця, яка навчає дівчинку мистецтва співати душею. Лариса Чупринчук-Сахно надзвичайно тепло, водночас зі знанням дитячої психології, відгукується про Ксенію: «У неї напрочуд приємного тембру голос, вона чудово усвідомлює, про що співає, та й сама чиста, мов джерело. До того ж – працелюбна та працездатна».

Серця суддів та глядачів у залі розчулила та зачарувала, виконуючи, насамперед, пісню «Господи, помилуй нас» Тараса Петриненка. Виконувала Ксенія її у стовідсотково гуцульському одязі, який не так давно був придбаний за сприяння Дмитра Павлюка для вокального ансамблю «Веселкові акорди», учасницею якого є юна вокалістка.

Після виконання цієї пісні судді першими почали вітатися до Ксенії Семенчук, уподобавши продемонстровані нею майстерність та душевність. Аби перемогти – треба було виконати наживо три пісні. Та щоб потрапити в основний міжнародний фінал, який відбувався упродовж 21-26 червня, необхідно було спершу (а все – через карантинні обмеження) підкорювати суддів у дистанційний спосіб, надсилаючи відповідні відеоаудіозаписи. Участь та перемоги у таких попередніх відборах-конкурсах тривали від 14 лютого.

Власну душу та чималі кошти в навчання та професійне зростання Ксенії вкладає її мати – Інна Семенчук. У лавреатки болгарського конкурсу також дві молодші талановиті сестрички – Владислава та Ілона. Близько десяти учасниць, з Польщі, Болгарії, України, довелося здолати Ксенії у своїй віковій категорії (9-11 років) на шляху до абсолютної перемоги.

«Найбільше що запам’яталося – це конкурсанти, море та судді», – каже дівчинка. Естрадний вокал останніми був справді високо оцінений: вони провели переможницю зі словами «До нових зустрічей!». Тож нові зустрічі і, віримо, здобутки – не за горами, не за морями».

Пресслужба Кутської селищної ради

 

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *