Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Дмитро Павлюк УЗЯВ УЧАСТЬ у V ФОРУМІ МІСЦЕВОГО РОЗВИТКУ у ТРУСКАВЦІ

Дмитро Павлюк УЗЯВ УЧАСТЬ у V ФОРУМІ МІСЦЕВОГО РОЗВИТКУ у ТРУСКАВЦІ

Упродовж 2-3 вересня у Трускавці тривав V Форум місцевого розвитку, у якому взяв участь селищний голова Дмитро Павлюк. Масштабний захід організували Львівська обласна рада та Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна».

Ювілейний V Форум місцевого розвитку зібрав представників у сфері місцевого самоврядування з різних регіонів України та з сусідніх держав. Учасники Форуму обмінювалися думками про розвиток громад, співпрацю у Карпатському регіоні та транскордонному українсько-польському просторі.

Гостями Форуму були посадовці регіональних та місцевих органів влади, діячі парламентів та урядів, зокрема представники ЄС, українські та закордонні експерти у галузі місцевого самоврядування, а також представники міжнародних організацій, дипломатичного корпусу, неурядових організацій, бізнесу, аналітичних центрів, програм міжнародної технічної допомоги, що працюють в Україні,

Зокрема дискутували про ефективне використання туристичного потенціалу природно-заповідних територій і збереження унікальної природної спадщини та біорізноманіття, просування бренду території, створення успішних туристичних продуктів у природно-заповідних територіях національного і регіонального рівня.

Обговорили важливу проблему інфраструктури високогірних громад, насамперед, – дороги. Щоб держава зосередилася на вирівнюванні можливостей – фінансовій підтримці карпатського регіону в частині дорожньої інфраструктури, шкіл, лікарень тощо. Для цього необхідно, щоб у громадах залишалися кошти на співфінансування розвиткових програм.

Посилювати присутність карпатських регіонів у порядку денному державних органів влади, розвивати місцеве самоврядування, зміцнювати внутрішні та зовнішні партнерства, продовжувати реалізовувати Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад – такі основні завдання на перспективу і на 2022 рік зокрема.

Пресслужба Кутської селищної ради

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *