Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

КУТИ: ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ з РОЗРОБЛЕННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ КУТСЬКОЇ ТГ на 2022-2027 роки

КУТИ: ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ з РОЗРОБЛЕННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ КУТСЬКОЇ ТГ на 2022-2027 роки

Сьогодні, 10 червня, у приміщенні Кутського професійного ліцею пройшло перше засідання робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Кутської територіальної громади на 2022-2027 роки в рамках співпраці з Агенцією розвитку ОТГ Прикарпаття, виконавчий директор якої Ігор Мельничук виступив у ролі модератора зустрічі.

Окрім фахівців Агенції, важливе зібрання відвідали депутат обласної ради Сергій Басараб, депутати районної ради, представники НПП «Гуцульщина» та інші.

Селищний голова Дмитро Павлюк привітав учасників засідання та ознайомив їх із основними віхами новоствореної ТГ.
Начальник відділу економічного розвитку, підприємництва, регуляторної діяльності та міжнародного співробітництва селищної ради Зоя Кахнікевич провела для присутніх презентацію Кутської територіальної громади у розрізі цифр та аналітичних відомостей. Згодом вона довела до відома шановного товариства результати опитування мешканців громади, яке тривало майже півтора місяця.

Більшість респондентів відзначили, що їм приємно жити у Кутській громаді, і вони б хотіли, щоб тут жили і їхні діти. Але при цьому окреслили й основні проблеми, які дошкуляють і потребують негайного вирішення. Це – безробіття, невтішний стан доріг і тротуарів, відсутність водовідведення, слабкий розвиток туризму та готельно-ресторанного бізнесу.

Основними напрямками опитані вказали розвиток рослинництва, тваринництва, харчової промисловості та вже згадуваної туристичної галузі. Їхнє бачення співпало в цілому з баченням місцевої влади.

Дмитро Павлюк зазначив, що для того й розробляється Стратегія, щоб працювати над гострими викликами і розвивати наші сильні сторони, адже наповнення бюджету селища – серед пріоритетів. «Тому ми і працюємо на випередження: пишемо проєкти, виготовляємо проєктно-кошторисну документацію, адже залучення коштів з різних фінансових джерел можливе у будь-який час, тому постійно потрібно бути до цього готовими. І, звісно ж працюємо над тим, щоб розвивався внутрішній бізнес та бути привабливими для інвесторів. Залучатимемо й «екологічні» кошти».

Сергій Басараб зазначив, що бачить Кутську ТГ успішно-класичною, готовою за своїм потенціалом через рік-два очолювати рейтинг громад Івано-Франківської області та України, які найшвидше розвиваються. При цьому порадив звернути увагу на розвиток інфраструктури для занять спортом, кераміки тощо.
Активну участь в обговоренні та наданні
пропозицій до Стратегії розвитку Кутської територіальної громади на 2022-2027 роки взяли представники депутатського корпусу Кутської селищної ради, місцеві підприємці, представники підприємств, установ та організацій громади.

Дмитро Павлюк подякував партнерам із Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття, всім присутнім, усім небайдужим мешканцям громади, які взяли участь в анкетуванні, за висловлені важливі думки та пропозиції, а також запросив і надалі брати активну участь, у межах компетенції, в розробленні важливого документу, який стане визначальним для подальшого розвитку ТГ.

Наступне засідання робочої групи, відповідно до затвердженого плану-графіку, буде присвячене обговоренню самої Стратегії, куди увійдуть сьогоднішні спільні напрацювання.

Пресслужба Кутської селищної ради

 

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *