Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ПОНАД ДВА МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ НА ПІДТРИМКУ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ НАШОЇ ГРОМАДИ

ПОНАД ДВА МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ НА ПІДТРИМКУ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ НАШОЇ ГРОМАДИ

Проєкт, який дозволить залучити 2 млн. 236 тис. грн. у розвиток освітньої галузі нашої громади, підготовлений відділом освіти Кутської селищної ради за лічені дні.

Процедура була розпочата 06 серпня ц. р., а вже 17 серпня до Кутської селищної ради надійшов лист за підписом заступниці міністра освіти України про погодження нашого проєкту, що реалізовуватиметься за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів». Назва проєкту – «Інноваційна лабораторія природничо-математичних наук «STEM».

Частка співфінансування з бюджету Кутської селищної територіальної громади – 10 відсотків, що входять у 2 млн. 236 тис. гривень.

Виділена сума коштів на освітні цілі у нашій тергромаді найбільша в області. Урядова програма «Спроможна школа для кращих результатів» – це фінансова підтримка закладів освіти у багатьох напрямках.

У нашому випадку ці гроші – на оновлення навчальних кабінетів. Мова про 3D-принтери, 3D-сканер, програмовані електронні модулі, роботизовані навчальні пристрої та відповідне програмне забезпечення, конкурсний набір деталей для участі в WRO – всесвітній олімпіаді з робототехніки, мультимедійне обладнання тощо.

Загалом на реалізацію вищезазначеної програми в Україні виділений мільярд гривень. Понад 2 мільйони з них для нашої громади – сума значна, важлива і потрібна.

Пресслужба Кутської селищної ради

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *