Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ПРОЄКТ, ЩО РОЗВИВАЄ БДЖІЛЬНИЦТВО У НАШІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ

ПРОЄКТ, ЩО РОЗВИВАЄ БДЖІЛЬНИЦТВО У НАШІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ

Сьогодні, 21 червня, у Тюдові підведені підсумки транскордонного проєкту «Карпатська бджола – спільні заходи для збереження унікальної природної спадщини в українсько-польському прикордонні», який реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine.

Масштабний захід пройшов за безпосередньої участі у ньому селищного голови Дмитра Павлюка, який привітав учасників, а також за присутності його заступника Андрія Василькевича, секретаря селищної ради Сергія Колотила, окремих старост сіл нашої громади, керівників структурних підрозділів органу місцевого самоврядування.
Теж були присутніми наші сусіди-партнери – голова Вижницької РДА та заступник Вижницького міського голови.

Презентувала результати «медового» проєкту Галина Литвин, виконавча директорка Асоціації ЄВРОРЕГІОН “КАРПАТИ – УКРАЇНА.

Віталій Андрусяк, пасічник із нашої громади, який водночас очолює службу у справах дітей селищної ради, презентував результати науково-моніторингових експедицій у рамках проєкту.

Польські партнери із Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia «Pro Carpathia», доєднавшись дистанційно, продемонстрували відеоролик про бджільництво у Карпатах.

Під час конференції учасники побачили, як виглядає виставка під відкритим небом «Карпатська пасіка в історичному розрізі – від дуплянки до «розумного» вулика» на території науково-просвітницького центру Національний природний парк «Гуцульщина».

Проєкт реалізовувася спільно із Карпатською ЕкоПасікою (Івано-Франківщина), Колочавською територіальною громадою (Закарпаття) та вже згадуваними польськими партнерами.

Пресслужба Кутської селищної ради

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *