Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Шоста позачергова

Шоста позачергова

Учора, 13 травня, у приміщенні Кутського професійного ліцею відбулася шоста позачергова сесія Кутської селищної ради під головуванням селищного голови Дмитра Павлюка.

Розглянуті 7 питань: «Про проведення інвентаризації земель комунальної власності», «Про планування розвитку мережі закладів загальної середньої освіти», «Про затвердження Положення про Раду підприємців Кутської селищної територіальної громади», «Про надання дозволу на попередню оплату товарів, робіт, послуг, що закуповуються за бюджетні кошти у 2021 році», «Про оренду комунального майна», «Про звернення до Уряду України щодо скасування нововведень в оформленні та призначенні субсидій населенню» та «Різне».

Своїм рішенням депутати затвердили Положення про Раду підприємців Кутської селищної територіальної громади. Консультативно-дорадчий орган зокрема покликаний слугувати створенню сприятливих умов для розвитку бізнесу, захищати законні права та інтереси підприємців ТГ на територіальному рівні, сприяти реалізації освітніх програм для тих, хто бажає зайнятись підприємницькою діяльністю.

Необхідно зазначити, що голосування депутатів селищної ради були одностайними з усіх питань, у тому числі стосовно затвердження переліку об’єктів комунального майна, внесення змін до Типового договору щодо передачі комунального майна в оренду.

Єдності забракло, лише тоді, коли мова пішла про розірвання договорів оренди приміщень комунального майна для чотирьох фізичних осіб-підприємців. Після тривалого обговорення голоси представників депутатського корпусу розділилися. Голосів вистачило тільки у двох випадках із чотирьох.

Перед голосуванням селищний голова Дмитро Павлюк зазначив, що укладені раніше Кутською селищною радою договори з підприємцями на сьогодні не відповідають чинному законодавству. Також він зазначив, що закон має бути один для всіх, заодно і для селищного голови, адже створювати для когось із підприємців преференції – це ознака корупції. До того ж Дмитро Павлюк наголосив на необхідності наповнювати бюджет селища, а прозоре проведення тендерів сприятиме у цьому процесі.

Насамкінець депутати підтримали текст звернення щодо до Уряду України щодо скасування нововведень в оформленні та призначенні субсидій населенню.

Були виступи і в «Різному».

Участь у сесії взяли старости Кутської селищної територіальної громади, керівники підприємств, установ та організацій.

 

Пресслужба Кутської селищної ради

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *