Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Підписання Меморандуму про співпрацю, або Переможна участь в IT-проєкті

Підписання Меморандуму про співпрацю, або Переможна участь в IT-проєкті

 

Кутська селищна рада – серед 20 переможців проєкту «Впровадження інструментів громадських технологій у процесах прийняття рішень місцевого розвитку територіальних громад Прикарпаття», що втілюється Агенцією розвитку ОТГ Прикарпаття та Фондом Східна Європа» за фінансової підтримки ЄС.

Унаслідок цього стало можливим підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Кутською селищною радою в особі її очільника Дмитра Павлюка та Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа» в особі президента Віктора Ляха щодо впровадження Єдиної платформи місцевої електронної демократії «e-DEM» та Конструктора сайтів та чат-ботів територіальних громад «ToolKit».

Це важливо, адже запровадження інноваційних механізмів участі громадян у вирішенні місцевих проблем, налагодження результативної співпраці громадян та органу місцевого самоврядування становлять спільний інтерес. Цьому сприятиме впровадження двох вебплатформ: «Єдина платформа місцевої електронної демократії» (e-DEM) і «Конструктор сайтів та чат-ботів територіальних громад» (ToolKit).

Платформа e-DEM поєднує наразі такі сервіси: «Місцеві електронні петиції» «Громадський бюджет» та «Електронні консультації з громадськістю».

Платформа ToolKit є хмарним онлайн-сервісом, який дозволяє органу місцевого самоврядування створити, налаштувати сайт територіальної громади та муніципальний чат-бот для взаємодії з мешканцями.

Ще однією важливою платформою стане «smart village» (розумне село), яка допомагає мешканцям територіальної громади інформувати місцеву владу про актуальні проблеми благоустрою, житлово-комунальної сфери, інфраструктури тощо, для оперативного усунення цих проблем.

Учора, 13 травня, в Івано-Франківську, представники Кутської селищної ради взяли участь у семінарі, організованому Агенцією розвитку ОТГ Прикарпаття із назвою «IT інфраструктура для продуктивної роботи в громаді», під час якого спеціалісти-практики розповіли про можливості зазначених вище платформ та поділилися іншою цінною інформацією.

Успіх цього проєкту, що є першою перемогою Кутської селищної ради в написанні проєктів, став можливим завдяки злагодженій роботі команди з підготовки та їх реалізації у складі Зої Кахнікевич, Єлізавети Гелевич, Андрія Василькевича та Анатолія Кіщука.

Також плідною та результативною є співпраця з Агенцією розвитку ОТГ Прикарпаття.

 

Пресслужба Кутської селищної ради

 

 

 

 

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *