Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

У Розтоках Кутської громади відкрили меморіальну дошку загиблому воїну – добровольцю Євгенові ДАНИЩУКУ

У Розтоках Кутської громади відкрили меморіальну дошку загиблому воїну – добровольцю Євгенові ДАНИЩУКУ

Сьогодні, 20 червня, у селі Розтоки Кутської селищної територіальної громади відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки загиблому воїну – добровольцю Данищуку Євгенові Михайловичу — нашому захиснику, який поліг рівно рік тому 20 червня 2022 року у районі н.п. Миколаївка Донецької області під час російсько-української війни. Військову службу загиблий Герой проходив у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді «Едельвейс». Дошку встановили на фасаді Розтоківського ліцею — рідної школи захисника.

За загиблим воїном отці Василь та Юліан Тимчуки відслужили панахиду. Вшанувати пам’ять мужнього бійця, відданого сина рідної землі, справжнього патріота прийшли родина та побратими Героя, Кутський селищний голова Дмитро Павлюк, староста Розтоківського старостинського округу Василь Рубаняк та інші представники влади, освітяни, колектив і учні Розтоківського ліцею, жителі та гості села.

Відкрили дошку пам’яті дружина, батьки і діти Героя. Євген Данищук ціною власного життя виборював свободу та незалежність України у запеклих боях проти російських окупантів.

Загиблий Євген Михайлович – уродженець села Розтоки Косівського району Івано-Франківської області. Навчався у Розтоківській ЗОШ І-ІІІ ст. У Чернівецькому фінансово-юридичному інституті здобув базову вищу освіту за напрямом підготовки «Право» за кваліфікацією бакалавра права. Працював у Філії – Косівське відділення Ощадбанку на посаді провідного спеціаліста. Два скликання поспіль працював на посаді Розтоківського сільського голови.

Після об’єднання сіл, зокрема села Розтоки, в Кутську територіальну громаду Євген Михайлович балотувався на посаду Кутського селищного голови. Далі працював у Польщі. Після початку війни 24 лютого, повернувся до України, щоб гідно зі зброєю в руках, захищати наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір. Відкриття меморіальної дошки – це увічнення пам’яті та щира подяка нашому відважному земляку, який зі зброєю в руках став на захист територіальної цілісності і суверенітету нашої держави, віддано боровся за незалежність та свободу України, мир та спокій на рідній землі. Без сина осиротіла мати, без батька – троє діточок, овдовіла дружина. Євгену Данищуку вічно залишиться 36…

Вічна пам’ять Герою!

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *