Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

У Старих Кутах вшанували пам’ять Євгена Коновальця

У Старих Кутах вшанували пам’ять Євгена Коновальця

Сьогодні, 14 червня, у Старих Кутах відбулись урочисті заходи з нагоди вшанування пам’яті полковника Армії УНР, голови Проводу українських націоналістів Євгена Коновальця, якому від дня народження – 132 роки.

Отці Дмитро Коцаба, Юрій Корпанюк та Роман Голомеджук відслужили панахиду пам’яті Євгена Коновальця. На заході були присутні секретар Кутської селищної ради Сергій Колотило, інші представники влади, голова районної організації «Просвіта» Богдан Глібчук, педагоги та учні Старокутського ліцею, громадськість.

Опісля учні Старокутського ліцею, народний аматорський ансамбль «Сонячна струна» Кутського будинку культури та хор Старокутського будинку культури виконали патріотичні пісні.

Унікальна постать. Унікальний пам’ятник. Пам’ятник Євгену Коновальцю був установлений у 2010 році з ініціативи уродженця села Старі Кути, голови районної «Просвіти» Богдана Глібчука. Автор – львівський скульптор Петро Штаєр.

Дякуємо Героям, які захищають рідну Україну від російського загарбника, за те, що сьогодні наші діти одягають вишиванки, що ми із гордістю співаємо наш гімн! І віримо, що Україна переможе й буде сильною, багатою країною.

По собі необхідно залишати добрий слід у житті, як залишив його Євген Коновалець. Від нас усіх залежить, на кого будуть рівнятися наші діти, наші нащадки.

Слава Україні! Героям слава!

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *