Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ВІДБУЛОСЯ ТРЕТЄ (ЗАВЕРШАЛЬНЕ) ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ з РОЗРОБЛЕННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ КУТСЬКОЇ ТГ

ВІДБУЛОСЯ ТРЕТЄ (ЗАВЕРШАЛЬНЕ) ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ з РОЗРОБЛЕННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ КУТСЬКОЇ ТГ

Сьогодні, 12 листопада, у Кутах відбулося третє (завершальне) засідання робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Кутської територіальної громади на 2022-2027 роки в рамках співпраці з Агенцією розвитку ОТГ Прикарпаття. Провели зустріч селищний голова Дмитро Павлюк та виконавчий директор зазначеної Агенції Ігор Мельничук.

З технічними завданнями Стратегії на найближчі три роки присутніх познайомила начальник відділу економічного розвитку, підприємництва, регуляторної діяльності та міжнародного співробітництва селищної ради Зоя Кахнікевич. Вона презентувала 75 проєктних ідей, напрацьованих учасниками процесу – представниками структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради, депутатського корпусу, старостатів, закладів освіти, культури, медицини, громадськості тощо.

За стратегічними цілями кількість проєктних ідей розподілилися таким чином: 17 стосуються підвищення економічної спроможності громади, 18 – розвитку її інфраструктури, 40 – створення комфортних та безпечних умов проживання на території громади. Водночас проєктні ідеї розподіляються за напрямками. За підрахунками, їх загальний бюджет складає 311 млн. 425 тис. гривень. Селищний голова Дмитро Павлюк зазначив, що реалізація у найближчі роки навіть 10-15 відсотків від запланованого – буде безсумнівним успіхом. Паралельним курсом формуватиметься так званий «громадський бюджет», з якого виділятимуться кошти на реалізацію креативних та реалістичних ідей, що не увійшли до Стратегії розвитку в цілому.

Учасники засідання – секретар селищної ради Сергій Колотило, заступники селищного голови Анатолій Кіщук і Андрій Василькевич, депутати селищної ради, очільники відділів і служб виконкому селищної ради, старости населених пунктів, представники НПП «Гуцульщина» та інших державних структур – взяли активну участь в обговоренні документу, який буде винесений на затвердження грудневою сесією селищної ради. Після того, як учасники заходу одностайно проголосували за Стратегію розвитку Кутської ТГ у зазначеному вигляді, ними були озвучені й інші завдання, пропозиції та цілі на найближчу перспективу.

Пресслужба Кутської селищної ради

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *