Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ УКРАЇНЦЯ НОМЕР ОДИН ХХ-го СТОЛІТТЯ

ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ УКРАЇНЦЯ НОМЕР ОДИН ХХ-го СТОЛІТТЯ

Сьогодні, 13 червня, у Старих Кутах вшанували пам’ять видатного українця – полковника армії УНР, голову проводу ОУН Євгена Коновальця, якому від дня народження – 130 літ.
Унікальна постать. Унікальний пам’ятник.

Отець Юрій, який разом із отцем Дмитром, спільно відслужили панахиду за Героєм, зазначив: «По собі необхідно залишити добрий слід у житті, як залишив його Євген Коновалець. Від нас усіх залежить, на кого будуть рівнятися наші діти, наші нащадки».

Богдан Глібчук, голова Косівського районного об’єднання «Просвіта», уродженець Старих Кутів, назвав лідера українського визвольного руху українцем № 1 ХХ-го століття. Він розповів, як із «просвітянина» Є.Коновалець «виріс» в організатора та очільника галицько-буковинського куреня, щоб невдовзі командувати армією молодої української республіки та стати головою проводу ОУН.

Анатолій Бондарєв, староста Старих Кутів, пригадавши історичні віхи, віддав належне героям, зокрема старокутчанам, які є послідовниками справи Коновальця: боронили, боронять і боронитимуть рідний край, свою Україну.

Ярослав Бринський, керуючий справами виконавчого комітету селищної ради, передав шановному зібранню вітання від усього керівництва Кутської територіальної громади на чолі з Дмитром Павлюком. Він побажав усім, особливо юному поколінню, зростати та зоставатися національно свідомими, гордитися нашими славетними військовими перемогами, а для цього «мати в душі вогонь, як мав його Коновалець».

Отець Дмитро розповів про старокутського священника Михайла Маковійчука – справжнього патріота України, який народився 120 років тому.

У рамках заходу лунали патріотичні вірші та пісні: з уст вихованців 6-Б класу Старокутського ліцею, хориста з Кутів Івана Черкача та жіночого хору Старокутського будинку культури.

Слава Україні! Героям слава!

Насамкінець усі присутні заспівали «Ще не вмерла України ні слава, ні воля…», з рукою на серці, з «вогнем» у душі.

Пресслужба Кутської селищної ради

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *