Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Кути 26 раз прийняли учасників Всеукраїнського турніру з боксу пам’яті судді міжнародної асоціації боксу Андрія ГЛЕБЧУКА

Кути 26 раз прийняли учасників Всеукраїнського турніру з боксу пам’яті судді міжнародної асоціації боксу Андрія ГЛЕБЧУКА.

19 – 20 серпня у селищі Кути проходив ХХVI Всеукраїнський турнір з боксу пам’яті судді міжнародної асоціації боксу Андрія ГЛЕБЧУКА та на підтримку ЗСУ.

Андрій ГЛЕБЧУК зі Старих Кутів – боксер, тренер, суддя з боксу міжнародної категорії, обслуговував Міжнародні турніри, двічі – Чемпіонат Європи, судив Олімпійські ігри, засновник та організатор Міжнародного турніру з боксу у селищі Кутах на честь Незалежності України.

Андрій ГЛЕБЧУК казав: «Якщо ти патріот, – не говори, а допоможи».
Є люди, біографія яких – вичерпна ілюстрація певного історичного періоду цілої держави. Такою була доля Андрія Васильовича Глебчука.

Він народився 20 квітня 1935 року в селі Старих Кутах, у родині Василя Купріяновича та Марії Миколаївни Глібчуків. Батько був членом ОУН та вояком УПА.

У 1969 році Андрій Васильович отримав звання судді республіканської категорії, а в 1970 – судді всесоюзної категорії, після чого почав судити всесоюзні і міжнародні змагання. У 1985 році йому присвоїли звання судді міжнародної категорії – ЕАВА, а в 1991 році склав іспити на звання судді міжнародної категорії АІВА. Обслуговував міжнародні турніри в Польщі, Чехословаччині, Німеччині, Югославії, Угорщині, Фінляндії, Південній Кореї, Україні. Судив два чемпіонати Європи і один Чемпіонат світу. Його прізвище занесли в Енциклопедію боксу.
Повернувся у Старі Кути і вирішив зайнятися тим, до чого тягнулася душа. У 1995 році відкрив школу боксу у своєму гаражі. «Встановив ринг, повісив два мішки і придбав чотири пари рукавиць», – згадував Андрій Васильович. Навчав 15-20 дітей віком від 11 до 15 років. Тренувалися у дві зміни.

Перейшов на роботу у Косівську ДЮСШ «Гірське орлятко», де за три роки підготував одного майстра спорту, вісім спортсменів першого розряду.

З 1996 року з його ініціативи в Кутах проводять традиційний Всеукраїнський турнір з боксу, присвячений Дню Незалежності України. 2009 року обласна федерація боксу ухвалила рішення проводити згаданий турнір на призи судді міжнародної категорії Андрія Глебчука.

З кожним роком турнір набирає обертів в кількості та майстерності учасників. Ми пишаємось, що турнір відбувається у нашій громаді.

Цьогорічний турнір зібрав 90 учасників з нашої області, а саме з Івано-Франківська, Коломиї, Городенки, Долини, Тлумача, Калуша, Перегінська, Косова та Кутів (Близько 30 учасників змушені були переїхати до нашої області з місць де ведуться активні бойові дії, а саме з Маріуполя, Харкова, Херсона, Запоряжжя).

На відкритті турніру отець Михайло Будзан привітав присутніх з величним святом Преображення Господнього, провів спільну молитву та благословив юних спортсменів на вдалу участь у змаганнях.

Селищний голова Дмитро Павлюк також привітав усіх учасників турніру та побажав перемоги сильнішим. Зазначив, що серед учасників, гостей є відомі у минулому боксери, а зараз тренери юних боксерів.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів та мирних жителів, які загинули в результаті вторгнення росії на Українську землю.

Суддями цього турніру були:
Головний суддя – Хивчук Василь – майстер спорту України, учасник бойових дій, м. Івано-Франківськ.
Суддівська колегія:
Юрій М’ягкий – майстер спорту, м. Харків (ВПО)
Олексій Степанов – майстер спорту, дворазовий чемпіон Європи, м. Херсон (ВПО)
Василь Лазорик – селище Кути
Лукань Віктор – селище Кути
Іван Копчук – селище Кути
Назар Фокшей – селище Косів
Денис Лаврук – місто Косів
Почесними гостями турніру були:
Сервін Сулейманов – президент Івано-Франківської міської федерації боксу, майстер спорту міжнародного класу, чемпіон світу 1998 р. – Аргентина, м. Буенос-Айрес, учасник олімпійських ігор в Сіднеї 2000 р.
Сергій Данільченко (м. Харків ВПО) – чемпіон Європи, призер олімпійських ігор – 2000 р., Сідней, призер чемпіонату світу м. Белфаст, Північна Ірландія.

Турнір пройшов у дружній, доброзичливій, спортивній атмосфері. Всі учасники отримали досвід і приємні емоції від нових знайомств та спілкування.
Переможці та призери були нагороджені пам’ятними грамотами та іменними медалями.

Подяка всім спонсорам та тренерам КНП СК «Авангард» відділення боксу Дмитрові Луцькому і Сергієві Цикаляку, які посприяли в проведенні цьогорічного турніру.

У виготовленні грамот та оголошень посприяв Михайло Павлюк (видавництво «Писаний камінь»).

Організаторами виступили Кутська селищна рада та відділ культури, туризму, молоді та спорту Кутської селищної ради.

Слава Україні! Героям Слава!

 

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *