Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

1 жовтня – особлива дата для кожного українця

1 жовтня – особлива дата для кожного українця

У день великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці ми вшановуємо мужність та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу.

Також свято Покрови Пресвятої Богородиці ще з козацьких часів вважалося знаковим для українського воїнства. Тому символічно, що в цей день ми святкуємо не лише пресвітле церковне свято, а й День українського козацтва, річницю створення УПА.

Сьогодні в Кутах біля Могили Борцям за волю України відбувся захід присвячений Дню захисників і захисниць України, Дню Українського козацтва та 82-й річниці створення Української Повстанської Армії.

Представники духовенства отці Михайло БУДЗАН та Андрій ДЕМЧУК відслужили молебень за воїнів, котрі віддали за незалежність України найцінніше – власні життя. Помолилися за захисників і захисниць, які стоять на захисті територіальної цілісності нашої держави.

Звертаючись з вітальними словами, секретар Кутської селищної ради Сергій КОЛОТИЛО подякував воїнам за патріотичну позицію, мужність, винахідливість та відвагу, побажав усім міцного здоров’я, Божого благословення та Перемоги.

Захід носив патріотичний характер: лунали пісні від Народного аматорського ансамблю бандуристів «Сонячна струна» Кутського будинку культури (художній керівник Світлана ЛАЗОВАН), вокального ансамблю “Вишиваночка” (художній керівник Лариса ЧУПРИНЧУК), вихованки Кутської школи мистецтв Еріки ЛАЗОРИК (викладачка Людмила МИРОНЮК), хору «Сокільський передзвін» (художній керівник Олексій ВОРОТНЯК).

Ведучими заходу були Світлана ЛАЗОВАН та Уляна ДЖИГА. Ми дякуємо усім, хто боровся і перемагав, усім, хто нині бореться на передовій і в тилу та віримо в нашу Перемогу!

Хай Матір Божа буде прихильною до України та оберігає своїм покровом кожного її захисника!

Слава нашим Героям! Слава усім, хто воює, працює, допомагає!

Слава Україні!

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *