Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Легалізація зайнятості та заробітної плати

З метою запобігання використанню незадекларованої праці суб’єктами господарювання працівники Косівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості спільно з Управлінням Держпраці провели семінар з роботодавцями Кутської територіальної громади на тему «Легалізація трудових відносин, детінізація заробітної плати та відповідальність за недотримання вимог законодавства про працю».

Мета зустрічі – обговорення переваг офіційного оформлення трудових відносин з працівниками, запобігання використання незадекларованої праці.

Відкрив захід голова Кутської ОТГ Дмитро Павлюк та директор Косівської районної філії Івано-Франківської обласного центру зайнятості Віталій Кічеряк, зазначивши, що спільні інформаційно-роз’яснювальні заходи з роботодавцями допоможуть об’єднати зусилля щодо легалізації зайнятості та детінізації заробітної плати, що сприятиме соціальній захищеності працівників.

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни та експертизи умов праці Управління Держпраці в Івано-Франківській області Валентина Соколовська поінформувала про неприпустимість допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин та відповідальність за порушення, а також наголосила, що з 1 липня 2021 року стартувала інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності.

Старший державний податковий інспектор Косівської ДПІ ГУДПС в Івано-Франківській області Василь Арсенич поінформував про застосування реєстраторів та розрахункових операцій платниками єдиного податку та відповідальність за їх незастосування.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Косівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Наталія Гуцуляк надала інформацію про широкий спектр послуг, які надає служба зайнятості, зокрема, про можливості електронних сервісів служби зайнятості.

Також звернуто увагу на проведення вакцинації від коронавірусу (COVID -19) серед найманих працівників та її перевагах, про що було наголошено на нараді у голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлани Онищук.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Н. Гуцуляк

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *