Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ПРО ПОРЯДОК ПРИСВОЄННЯ КАДАСТРОВОГО НОМЕРА ЗЕМЕЛЬНІЙ ДІЛЯНЦІ

ПРО ПОРЯДОК ПРИСВОЄННЯ КАДАСТРОВОГО НОМЕРА ЗЕМЕЛЬНІЙ ДІЛЯНЦІ

Сьогодні, 17 червня, до Кутської селищної ради завітала Сніжана Никифорак, начальниця відділу «Косівське бюро правової допомоги» Коломийського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги.

У рамках правопросвітницького заходу, участь у якому взяв заступник селищного голови Андрій Василькевич, вона ознайомила працівників органу місцевого самоврядування з порядком присвоєння кадастрового номера земельній ділянці.

Озвучена тема стосується земельних ділянок, внаслідок приватизації яких громадяни отримували на руки земельні акти «старого» («червоного») зразка, де відсутні кадастрові номери, що є перепоною для того, щоб відчужити або здати земельну ділянку в оренду. (Необхідно зазначити, що при цьому громадяни залишаються власниками земельних ділянок).
За словами Сніжани Никифорак, хто бажає присвоїти кадастровий номер такій земельній ділянці, має почергово звернутися:

1) до землевпорядної організації з метою виготовлення технічної документації із землеустрою (перелік таких організацій розміщений на сайті Держгеокадастру за пошуком – «Державний реєстр сертифікованих інженерів-землевпорядників»);

2) до Держгеокадастру з заявою, оригіналом усієї технічної документації (а також в електронному вигляді). Відомості про земельну ділянку будуть унесені до державного земельного кадастру, про що буде виданий витяг із земельного кадастру про земельну ділянку;

3) до нотаріуса/державного реєстратора, який безпосередньо здійснить реєстрацію земельної ділянки.
Сніжана Никифорак наголосила, що консультації відділу «Косівське бюро правової допомоги» для усіх безкоштовні. Звертатися можна за телефоном 0(67)4903163. Місцезнаходження бюро: м. Косів, вул. Незалежності, 85.

Пресслужба Кутської селищної ради

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *