Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

В КУТСЬКІЙ СЕЛИЩНІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ ВІДКРИЛИ ЦЕНТР ЖИТТЄСТІЙКОСТІ

В КУТСЬКІЙ СЕЛИЩНІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ ВІДКРИЛИ ЦЕНТР ЖИТТЄСТІЙКОСТІ

Кутська селищна рада перемогла в експериментальному проєкті із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості та підписала Меморандум про співпрацю з Благодійною організацією «Благодійний фонд «Карітас Коломия», яка відповідно стала переможцем в конкурсі для надавачів соціальних послуг в межах Програми життєстійкості Міністерства соціальної політики України. Таким чином сторони долучились до Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? ініційованої Першою леді Оленою Зеленською.

Центр життєстійкості – це унікальний безбарʼєрний простір, де кожен житель громади, незалежно від соціального статусу, статі та віку, може безоплатно отримати фахову допомогу та підтримку (сім’ї полонених, безвісти зниклих, загиблих військовослужбовців, сім’ї діючих військовослужбовців, ветерани, члени їх сімей, ВПО, особи з інвалідністю і сім’ї, в яких є діти з інвалідністю, безробітні, молодь після здобуття професійної освіти, особи, постраждалі від торгівлі людьми, люди похилого віку 60+, учнівська та студентська молодь).

У презентації Центру взяли участь Кутський селищний голова Дмитро Павлюк, старости старостинських округів громади, представники місцевої влади, керівництво КНП «Кутська міська лікарня», духовенство, директор БО «БФ «Карітас Коломия» отець Сергій Триф’як, керівник Департаменту захисту дітей і сімей Наталія Григорчук, представники БО Карітас Коломия.

Відкриття розпочали з благословення отця Сергія Триф’яка. Він також розповів про проєкт життєстійкості, подякував усім причетним до процесу створення Центру.

Дмитро Павлюк у своїй промові зазначив, що підтримка в дружньому, безбар’єрному просторі, куди може звернутися кожен мешканець громади, є дуже важливою в умовах сьогодення.

Під час відкриття розповіли про напрямки роботи цього центру, зокрема про зміцнення ментального здоров’я мешканців громади й не тільки. Обговорили питання соціальної послуги «Догляд вдома», яка надається БО Карітас Коломия в межах проєкту «Домашня опіка» жителям Кутської громади, які не можуть самі себе обслуговувати та потребують сторонньої допомоги.

У Центрі життєстійкості ви можете:
📍отримати першу психологічну допомогу
📍пройти діагностику психологічного стану
📍навчитися технікам емоційного відновлення
📍проконсультуватися з різних соціальних питань
📍долучитися до груп підтримки людей зі схожими життєвими ситуаціями (військових, ветеранів та їхніх рідних, сімей з дітьми, родичів загиблих чи зниклих безвісти тощо)
📍долучатися до волонтерських активностей.

У закладі працюють дипломовані досвідчені психологи та соціальні працівники, які мають потрібні професійні навички.
Памʼятайте, що важливо дбати про своє ментальне здоровʼя! Якщо ви відчуваєте, що вам необхідна психологічна підтримка, не зволікайте та звертайтесь!

Центр життєстійкості діє на базі шелтеру за адресою: Івано-Франківська область, Косівський район, селище Кути, вул. Павлика,19.

⏱ Графік роботи:
понеділок-пʼятниця;
9:00-18:00
Обідня перерва:
13:00 – 14:00

Контакти Центру:
☎️ Телефон: + 38 (068) 182 69 43 (Viber, Telegram, WhatsApp)
E-mail: zhyttyestiykistkytu@gmail.com

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *