Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

З жовтня субсидії та пільги виплачує Пенсійний фонд України

З жовтня субсидії та пільги виплачує Пенсійний фонд України

За рішення Уряду розпочинається поетапна передача функцій адміністрування житлових субсидій та пільг Пенсійному фонду України.

Так, вже з жовтня Фонд здійснює виплату призначених органами соціального захисту населення житлових субсидій та пільг. Виплати будуть проводитись незалежно від того, чи є субсидіант або пільговик пенсіонером, чи ні.

До 1 грудня 2022 року порядок звернення за призначенням субсидій та, власне, механізм призначення житлових субсидій та пільг не змінюється. Всі дані для виплат надійдуть до Фонду у електронному вигляді.

Але вже у грудні Пенсійний фонд отримає повноваження з призначення і виплати субсидій. Куди звертатися по субсидію У Мінсоцполітики наголошують: тим господарствам, які отримували субсидію минулого року, звертатися нікуди не потрібно, виплати їм призначать автоматично. Ті ж українці, які заново оформлятимуть субсидію, можуть звернутися:

у ЦНАП;
до уповноваженої особи територіальної громади;
у сервісний центр;
дистанційно через Дію;
через електронний кабінет Пенсійного фонду;
відправити заповнені документи звичайною поштою.

Інформація Галини Девди, начальника відділу обслуговування громадян №9 (сервісного центру) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *