Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

КУТСЬКІЙ ШКОЛІ МИСТЕЦТВ 40 РОКІВ

КУТСЬКІЙ ШКОЛІ МИСТЕЦТВ 40 РОКІВ           

13 грудня Кутська школа мистецтв Кутської селищної ради відзначила своє 40-річчя. Свою історію Кутська школа мистецтв розпочала як філіал Косівської ДМШ, яка почала працювати у 1982 році. За 40 років існування школи її випускниками стали 517 учнів.

У 2021 році за сприяння Кутського селищного голови Дмитра Павлюка, депутатського корпусу та відділу культури, туризму, молоді та спорту було відкрито клас сопілки, відновлено роботу класу цимбали, збільшено контингент учнів до 140. У школі працює 19 викладачів.

Учні школи беруть участь у концертах, що проводяться у громаді, є учасниками та переможцями обласних, регіональних, Всеукраїнських, Міжнародних конкурсів та фестивалів.

На базі школи працюють фортепіанний, народний, музично-теоретичний відділи, відділ соціального співу, клас скрипки, хореографії.

Колектив Кутської школи мистецтв включає в себе:
хор учнів школи, ансамбль бандуристів «Любисток», унісон скрипалів, вокальний ансамбль «Вишиваночка», вокальний ансамбль «Веселкові акорди», дитячий оркестр народних інструментів, оркестр народних інструментів «Хвилі Черемошу», вокальний ансамбль викладачів школи «Цвіт папороті», естрадний дует «Згарда».

З нагоди ювілею відбувся захід, на якому були присутні представники управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА: Світлана Панько – директор навчально – методичного центру культури і туризму Прикарпаття, Стефанія Капустинська – завідувач відділу нематеріальної культурної спадщини навчально – методичного центру культури і туризму Прикарпаття, Тамара Присяжнюк – провідний методист навчально – методичного центру культури і туризму Прикарпаття, Кутський селищний голова Дмитро Павлюк, начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Володимир Подоляк, представники влади, працівники минулих років, батьки вихованців школи, гості заходу.

Усіх привітали зі святом, викладачів відзначили почесними грамотами, а Кутській школі мистецтв від Кутської селищної ради та відділу культури, туризму, молоді та спорту вручено необхідний для подальшої роботи цінний подарунок.

Директора Людмилу Миронюк відзначено грамотою начальника управління культури, національностей та релігій Івано – Франківської ОДА Володимира Федорака.
Учні та викладачі школи продемонстрували свою неабияку майстерність і талант у музичному, співочому і танцювальному мистецтві. Марія Михайлишин директор Кутської ДХШ ім. І. Брошкевича організувала виставку робіт вихованців художньої школи.

Дякуємо Михайлові Павлюку (видавництво «Писаний камінь») за буклети та календарі. Вдячні викладачам та учням Кутської школи мистецтв за плідну та віддану працю!

Нових здобутків вам та перемог!

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *