Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

На горі Спинзова села Розтоки Кутської громади освятили меморіальні дошки загиблим воїнам Євгенові ДАНИЩУКУ та Василеві ГАВРИЛЯКУ

На горі Спинзова села Розтоки Кутської громади освятили меморіальні дошки загиблим воїнам Євгенові ДАНИЩУКУ та Василеві ГАВРИЛЯКУ

Вчора, 30 червня, у день свята Всіх Святих у каплиці Чуда Архістратига Божого Михаїла в Хонах, яка розташована у мальовничій місцині в серці Покутсько – Буковинських Карпат над долиною Черемоша – горі Спинзова відбулося Храмове Богослужіння та освячення меморіальних дошок двом землякам, які віддали своє молоде життя у боротьбі за волю України.

Меморіали встановили біля каплиці, будівництво якої саме на цьому місці – мрія полеглого Героя російсько – української війни Євгена Михайловича Данищука, колишнього Розтоківського сільського голови.

О. Василь Тимчук та о. Юліан Тимчук помолилися за душі захисників України та освятили дошки воїнам, які віддано боролися з ворогом. Вшанувати пам’ять загиблих зібралося чимало людей – родини Героїв, побратими, односельчани. Участь у заході також взяли – Кутський селищний голова Дмитро ПАВЛЮК, секретар ради Сергій КОЛОТИЛО, староста Розтоківського старостинського округу Василь РУБАНЯК та інші представники влади.

На храмовому святі від Андрія Митрополита Галицького за заслуги перед Православною Церквою України та побожним народом нагородили відзнакою орденом свт. Миколая Чудотворця очільника громади Дмитра ПАВЛЮКА, старосту села Розтоки Василя РУБАНЯКА та мецената у будівництві каплиці, друга воїна Євгена Василя ШКРІБЛЯКА.

“Не опускати руки та ще наполегливіше спільно працювати задля Перемоги над російським агресором!”- закликав присутніх Дмитро ПАВЛЮК. Цього дня слово також мав слово Василь РУБАНЯК. Біля меморіальних знаків воїнам засвітили свічки пам’яті та поклали квіти шани і дяки.

Світла пам’ять про подвиг цих воїнів повинна донестись до наступних поколінь. І наш обов’язок знати своїх Героїв та пам’ятати їхній внесок у нашу історію. Нехай ці меморіальні дошки стануть нагадуванням про те, що наша країна завжди буде вдячна за жертву, яку вони принесли.

Євген ДАНИЩУК 15.07.1985 – 20.06.2022
Василь ГАВРИЛЯК 10.05.2003 – 11.12.2023

Дякуємо усім хто долучився до зведення Божої домівки та у такий спосіб мрію Євгена ДАНИЩУКА посмертно втілили в життя!

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *