Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Кутська громада активно доєдналася до наймасштабніших змагань країни «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

Кутська громада активно доєдналася до наймасштабніших змагань країни «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

В Кутській територіальній громаді на базі Старокутського ліцею (директор Галина МАРЧУК) сьогодні, 6 березня, стартував другий (територіальний) етап змагань у межах проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» у загальнонаціональному марафоні з п’яти видів спорту: футзал, баскетбол, волейбол, спортивне орієнтування та черлідинг.

Зазначимо, що це перший грандіозний спортивний проєкт для школярів, мета якого – допомогти залучити молодь саме до шкільного спорту і навчити дітей бути командою. Закінчилися ліги в школах, тепер перейшли до змагань у громаді, переможці яких будуть брати участь в районному етапі Всеукраїнської шкільної ліги пліч-о-пліч. А також у змаганнях надзвичайно важлива роль відведена педагогам та тренерам, які мотивують і надихають своїх учнів. Сьогодні ж було розіграно три комплекти нагород у таких видах спорту: футзал (юнаки), волейбол (юнаки), баскетбол (дівчата).

Розпочалися змагання з урочистого виконання Гімну України та вшанування пам’яті загиблих захисників. Привітати учасників змагань завітали: голова Косівської районної військової адміністрації Наталія КУЧМА, Кутський селищний голова Дмитро ПАВЛЮК, начальник відділу освіти Кутської селищної ради Вікторія ШНАЙДЕР, начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Кутської селищної ради Володимир ПОДОЛЯК.

“Дякую усім учасникам цього масштабного проєкту за активну участь у змаганнях. Нехай переможе сильніший та гідно представить Кутську громаду на наступному етапі змагань. Дякуємо Збройним Силам України за можливість працювати та розвивати підростаюче покоління у спортивному напрямку”, – зазначив Дмитро ПАВЛЮК.
Загалом проєкт охоплює понад 20 областей України і спрямований на розвиток фізичної культури і спорту України. У нашій громаді до участі у проєкті зареєструвалися 6 шкільних команд: 5 (72 учнів) з баскетболу, 5 (120 учнів) – волейболу, 5 (60 учнів) – футзалу, 2 (40 учнів) – черлідингу.

У результаті проведених ігор:
Футзал:
за участь були нагороджені Розтоківський ліцей (вчитель Віталій САМАШКО) і Малорожинська гімназія (вчитель Олена ЛУКАНЬ).
🥉 ІІІ місце – Кутський ліцей (вчителі фізвиховання Дмитро ЛУЦЬКИЙ та Наталія ЯРЕМА)
🥈 ІІ місце – Тюдівський ліцей (вчитель Іван ІГНАТЮК)
🥇 І місце – Старокутський ліцей (вчителі Василь ВАЛЬЧИК, Сергій ЦИКАЛЯК, Ярослав ЯКИМ’ЮК)

Волейбол (юнаки):
За участь нагороджено Великорожинський ліцей ( вчитель Юрій СЛИЖУК) та Тюдівський ліцей.
🥉 ІІІ місце посіли учні Старокутського ліцею
🥈 ІІ місце – Розтоківський ліцей
🥇 Переможцями стали учні Кутського ліцею

Баскетбол (дівчата):
🥇 Переможцем стала команда Старокутського ліцею

Суддівство забезпечили тренери КНП СК «Авангард» (директор Володимир ОСТРУК) Іван ЛУКАНЮК, Денис ТКАЧЕНКО та Євген КАЛИНЧУК.
Другий фінальний територіальний етап продовжиться 13 березня цього року з черлідингу, волейболу (дівчата) та баскетболу (юнаки).
Організаторами змагань виступили відділ освіти та відділ культури, молоді та спорту Кутської селищної ради.
Вітаємо сьогоднішніх переможців та бажаємо успіхів у наступних етапах!

Разом переможемо!

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *